دانشمندان استرالیایی قصد دارند از دادههای ماهوارهای برای کمک به پیشبینی الگوهای بیماریهای کشنده انگلی مانند مالاریا استفاده کنند.
محققان دانشگاه ملی استرالیا معتقدند، برخی بیماریها بویژه بیماریهای انگلی بسیار نسبت به محیطشان حساس هستند و با استفاده از حسگر از راه دور میتوان مناطقی را که بیماری در آنها ایجاد میشود، شناسایی کرد.
محققان از دادههای ماهوارهای مانند دما، بارش باران، پوشش گیاهی و کاربرد زمین استفاده کرده و آنها را با دادههای سلامت در سیستم اطلاعات جغرافیایی ترکیب کردند.
نتایج بدست آمده شامل نقشههایی است که برای کشورهای دارای ظرفیت محدود برای مدیریت دادههای بیماری و متناسب با نیازهای محلی آنها قابل دسترسی است.
محققان سیستمهایی را برای شناسایی مالاریا در بوتان، وانواتو و جزایر سلیمان طراحی کردهاند و اکنون به دنبال کسب حمایت برای گسترش آن در کشورهای بزرگتر هستند.
علاوه بر این، پیشبینیهای مکانی برای بیماریهای دیگر مانند کیست هیداتید (بیماری کشنده انگلی مشترک بین انسان و حیوان) برای چین، فیلیپین و سایر کشورهای منطقه آسیا-اقیانوسیه طراحی شده است.
این اطلاعات میتواند به مقامات مسئول در حصول اطمینان از ارائه شدن منابع کمیاب در مناطق مورد نیاز کمک کرده و مسیر را برای مبارزه با بیماریهای انگلی در کشورهای در حال توسعه هموار کند.
نتایج این پژوهش در کنفرانس سالانه انجمن پیشبرد علوم آمریکا (AAAS) در سنخوزه کالیفرنیا ارائه شد.
.: Weblog Themes By Pichak :.